CREAZA CONT NOU detii deja un cont ?

Citeste pagina de Termeni si conditii inainte de a te inregistra. Daca esti deja familiarizat cu termenii nostri, apasa direct butonul CREAZA CONTUL.

  • Ne gasesti:

Coaching

Coaching-ul

“Un coach e cineva care iti  spune ce nu vrei sa auzi, astfel incat sa vezi ce nu vrei sa vezi si sa poti fi ce ti-ai dorit intotdeauna sa fii” (Tom Landry, Coach).

De ce ai avea nevoie de un coach? Pentru ca esti o persoana inteligenta si ai inteles ca exista o discrepanta intre ceea ce faci si rezultate asteptate, vrei o imbunatatire a vietii tale de cuplu, relationale si de viata in general.

Te-as putea  intreba  pentru ce esti tu aici? Raspunsul, probabil ar fi: „Am venit ca sa aflu cum pot sa imi gasesc un partener de lunga durata”, in general, dar nu e suficient de motivant si productiv. Dar care este adevaratul motiv ?

De ce te afli tu aici, cu adevarat?

a. Ca sa descopar raspunsuri la intrebari...cine sunt, cine cred eu ca sunt, cum cred eu ca ma vad ceilalti, (Fereastra lui Johari- raspunsuri specifice si adaptate la experientele si interesele tale). Exista sanse mari ca tu sa nu ai idee care iti sunt atuurile  sau punctele tale forte, ce te pun in valoare, din perspectiva celorlalti. Degeaba incerci sa te analizezi singur, fiindca nu stii niciodata ce impact ai asupra celor din jur. Poti doar sa banuiesti, fara sa ai certitudinea unui feedback obiectiv.

b. Ca sa fac  un pas, sau altceva decat fac in mod obisnuit sa imi gasesc un partener, sa invat din experientele anterioare.

c. Ca sa exersez  capacitatea mea de a iesi din tiparul comportamental repetitiv, sa imi educ rezistenta la schimbare, sa imi ajustez corect imaginea de sine dar si pe cea a potentialului partener.

Alaturi de un coach ai  putea de exemplu sa incepi cu :

Cine sunt ? Sa imbunatatesti ce nu este chiar pe placul tau, sa accepti ce nu poti  schimba, sa continui cu adecvarea imaginii tale reale la fiinta  ta, sa mergi mai departe la

Pe cine as vedea langa mine intr-o relatie pe termen lung? sa continui sa te intrebi daca esti realist, daca intr-adevar este calibrata corect perceptia despre tine si despre cel care iti poate fi potential partener pentru a incepe cu adevarat

Cautarea si Matchmakingul.

Coachingul este apreciativ, nu critic: esti o persoana care are capacitati si competente ce pot fi dezvoltate, nu ”defecte” care ar trebui ”reparate”. Nu esti judecat pentru eventuale limite sau greseli. Ai nevoie doar sa constientizezi tiparele, obisnuintele de gandire si actiune care te impiedica sa ajungi unde doresti, te vei concentra pe tine, pe dezvoltarea ta personala, necesar in depasirea limitelor si realizarii obiectivelor si aspiratiilor personale.

Totul suna pretios si educational, dar fii sincer cu tine macar cateva secunde si recunoaste ca sunt multe “intamplari” in viata ta in urma carora te-ai intrebat mereu: De ce eu? De ce tocmai mie? Raspunsul si solutiile le vom gasi impreuna.

Coachingul minimizeaza efectele acestor “intamplari” nu impiedicandu-le sa apara ci pregatindu-te sa le primesti si sa le si rezolvi altfel. Revelatiile! Dorinta de schimbare! Iesirea din zona de confort! Reevaluarea a tot ceea ce ai trait pana acum si un plan de dezvoltare personala realist si asistat. Acesta este coachingul !

Iti doresc sa reusesti in toate!